Maxxis Mountainbike Banden in de schijnwerper

We beginnen met het in de schijnwerper zetten van de populaire Maxxis Minion DHF, de favoriete downhill- en MTB-voorband van Maxxis. Deze band biedt grip en controle in losse en modderige omstandigheden.

Kies uit verschillende 3C-samenstellingen.

Ontworpen als voorband, maar ook geschikt voor achter.

Lichtgewicht voor ultieme snelheid.

Tubeless klaar.

Een must-have downhill-fietsband voor topprestaties.

Aanbevolen voor installatie aan de voorkant.

Combineer dit met de Minion DHR II aan de achterkant voor ongeëvenaarde prestaties (figuurlijk gesproken).

Testresultaat: Off.Road.cc

Het beoordelen van de Minion DHF met een algehele score van 5/5, dit is wat Off.Road.cc te zeggen had:
“De Maxxis Minion DHF is een begrip in de wereld van mountainbiken. Het is op menig podium gezien, maar het is briljant veelzijdig voor alle soorten trails en afdalingen. Op zijn best op droge wegen, is hij nog steeds uitstekend op nat wegdek en een voorspelbare, capabele prestatie tot je as-diep in de modder zit.

Er valt heel weinig te mopperen met de Maxxis Minion DHF – het is lang niet voor niets een populaire band geweest. Hij is tubeless ready, zelfverzekerd in een breed scala van omstandigheden en terreinen, en de beste in zijn klasse op droog wegdek. Als je op zoek bent naar een agressieve maar bruikbare, pas en vergeet-band die goed werkt aan beide uiteinden van de motor, dan zou de Minion DHF je eerste aanloophaven moeten zijn. “- Off.Road.cc, september 2020

De populaire Minion DHR II staat in de schijnwerpers, met uitstekende rem- en bochten-tractie voor de ultieme mountainbike- of downhill-rijervaring.

3C Maxx Terra beschikbaar voor verbeterde acceleratie, bochtenwerk en remmen.

Tubeless ready (TR) beschikbaar voor gemak.

Opnieuw ontworpen loopvlak in het midden voor ultieme snelheid.

Kan zowel als achter- en voorband worden gebruikt, ideaal in combinatie met een Minion DHF.

Verkrijgbaar in trail-, enduro- en downhill-specificaties.

Aanbevolen installatie: Achter.

Testresultaat:  Mountainbike-rijder
MBR, een in het VK gevestigd tijdschrift voor mountainbikers, bekroonde de Minion DHR II met de MBR Editor’s Choice 2019 met een totaalscore van 10/10:
“Maxxis Minion DHR II WT biedt aantoonbaar de meeste grip van alle Maxxis-modellen die geschikt zijn voor gemengde omstandigheden, en werkt het hele jaar door prima. Met zijn blokvormige loopvlakplaten en uitgesproken schouderkanaal is de Minion een mountainbikeklassieker en een regelmatige winnaar van onze groepstest. Dit jaar heeft Maxxis een gloednieuwe behuizingsoptie ontwikkeld genaamd EXO + met een taaiheid en gewicht halverwege tussen dikkere Double Down-modellen en dunnere, standaard EXO-versies.“- Mick Kirkman, MBR.co.uk, december 2019

EXO Protection

Dit is een extreem snijbestendig en slijtvast materiaal wat toegevoegd is aan de zijwanden van bovenstaande  geselecteerde bergbanden. Deze dicht geweven stof is ook lichtgewicht en zeer flexibel, waardoor de prestaties van de band onaangetast blijven. Kies EXO Protection voor uitzonderlijk rotsachtige, verraderlijke paden waar de kans op snijwonden en schaafwonden aan de zijwand groot is.

TUBELESS READY

Tubeless downhill-opstellingen zijn een geweldige manier om wat gewicht te besparen en meer tijd door te brengen in het bikepark of hete rondjes te rijden op je lokale runs. Rubber dat compatibel is met afdichtmiddel wordt gebruikt met de bekende Maxxis dubbellaagse 60 TPI downhill-constructie en butyl-inzetstuk voor ondersteuning en velgbescherming om de voordelen van verhoogde grip en betrouwbaarheid te bieden. Een Tubeless Ready-kraal zit stevig vast aan de velg en de opvouwbare hiel zorgt voor extra gewichtsbesparing.

3C MAXXTERRA

Een tussenliggende compoundconfiguratie die wordt gebruikt in geselecteerde bergbanden. 3C MaxxTerra is zachter en biedt meer tractie dan 3C MaxxSpeed, maar biedt toch betere loopvlakslijtage en minder rolweerstand dan MaxxGrip.

3C MAXXGRIP

3C MaxxGrip maakt gebruik van de zachtste rubbersamenstellingen om de ultieme grip en langzame rebound-eigenschappen te bieden voor ongeëvenaarde tractie bij downhill-toepassingen.

DOUBLEDOWN (DD)

DoubleDown (DD) is de volgende stap in de evolutie van het dubbellaagse bandenkarkas voor enduro-races. Twee 120 TPI karkaslagen versterkt met een butyl-inzetstuk bieden de enduro-racer de ondersteuning en bescherming van een downhill-band, maar in een lichter pakket.

EXO+

Onze EXO+ constructie combineert twee van onze beste lekbeschermingsmaterialen: SilkShield en EXO. De SilkShield-laag loopt van kraal tot kraal met een laag EXO langs de zijwanden. Gecombineerd creëren deze twee materialen EXO+ dat de lekbescherming van het loopvlak met 27% verbetert; zijwand duurzaamheid met 51%; en weerstand tegen beknelling met 28%.

Comments (0)

No comments at this moment
Product toegevoegd aan de wensenlijst
Product toegevoegd aan vergelijking