XC-mountainbikes: lichtgewicht en snel Als het om hardtail-mountainbikes gaat, kun je ervan uitgaan dat het crosscountry-fietsen (XC) zijn, met een paar uitzonderingen. XC-mountainbikes worden gebouwd met één doel voor ogen: snelheid. Deze fietsen zijn de lichtgewicht krachtpatsers van de mountainbikewereld, met topmodellen die slechts 8 tot 9 kg wegen. Ze zijn ontworpen om te klimmen, door enkele sporen te scheuren en om nauwkeurig en efficiënt te hanteren. Naast hun gewicht hebben XC-mountainbikes een aantal specifieke technische kenmerken waarmee ze zich onderscheiden van andere typen. Ten eerste hebben ze een agressieve geometrie die je naar voren positioneert, vergelijkbaar met een racefiets, om een ​​aerodynamisch voordeel te behalen. Deze houding optimaliseert ook uw gewichtsverdeling voor snel bochtenwerk en behoud van snelheid door bochten en obstakels. Tegenwoordig zijn full-suspension mountainbikes niet meer weg te denken uit de XC-wereld. Naarmate mountainbikeroutes technischer worden, is de behoefte aan een achtervering toegenomen. Met een achtervering heb je een betere controle over de mountainbike omdat het achterwiel beter contact met de grond houdt. De controle die het biedt, is het iets hogere gewicht zeker waard. Sterker nog, de meeste professionele mountainbikers rijden nu op volledig geveerde fietsen. je hebt een betere controle over de mountainbike doordat het achterwiel beter contact houdt met de grond. De controle die het biedt, is het iets hogere gewicht zeker waard. Sterker nog, de meeste professionele mountainbikers rijden nu op volledig geveerde fietsen. je hebt een betere controle over de mountainbike doordat het achterwiel beter contact houdt met de grond. De controle die het biedt, is het iets hogere gewicht zeker waard. Sterker nog, de meeste professionele mountainbikers rijden nu op volledig geveerde fietsen.

Trail Mountainbikes: de perfecte mix van comfort, controle en snelheid. In tegenstelling tot hun crosscountry-tegenhangers, geven deze fietsen voorrang aan comfort en controle boven pure prestaties. Uitgerust met een geveerde voorvork en achterschokbreker bieden Trail MTB's een extra niveau van soepelheid en wendbaarheid. De ontspannen geometrie en kleinere balhoofdhoek zorgen voor verbeterde controle, waardoor het navigeren op uitdagend terrein een fluitje van een cent wordt. Of je nu een recreatieve rijder bent die op zoek is naar veelzijdigheid of een ervaren mountainbiker die de zwaarste trails aanpakt, een Trail Mountainbike is de ideale keuze. Omarm het avontuur en ervaar de sensatie van rijden met ultiem comfort en controle.

Enduro-mountainbikes: til je rijden naar een hoger niveau Als je op zoek bent naar een intensere mountainbike-ervaring, dan zijn enduro- of all-mountainbikes de juiste keuze. Deze volledig geveerde fietsen zijn ontworpen voor enduroraces en uitdagende trails in heuvelachtig terrein en bieden een grote veerweg van 150 mm of meer, dikke banden en een geometrie die voorrang geeft aan controle. Ze zijn zelfs uitgerust met een dropperpost, zodat u uw zadel kunt laten zakken voor afdalingen. Met een focus op technische en veeleisende cursussen, blinken deze fietsen uit in afdalingen. Hoewel enduro-fietsen misschien te veel zijn voor dagelijks gebruik in Nederland, blinken ze pas echt uit bij het overwinnen van de zwaarste singletracks en het verkennen van bergachtige gebieden in het buitenland. Deze fietsen zijn ook een bekend gezicht in fietsparken, speciaal ontworpen trail-gebieden vol spannende functies zoals sprongen, bermen en tafelbladen. Bovendien bieden berggebieden veel liften, waardoor de nadelen van zwaardere Enduro-fietsen als het gaat om klimmen worden geëlimineerd. Als je op zoek bent naar een mountainbike-avontuur dat je grenzen verlegt, dan is een enduro-fiets jouw ticket voor spannende ritten en onvergetelijke ervaringen

Down Hill-moutainbikes: Downhill-mountainbikes zijn ontworpen voor bergafwaarts rijden en ze bieden rijders het hoogste niveau van prestaties, stabiliteit en controle. Ze zijn voorzien van een breed scala aan onderdelen zoals verende voor en achtervorken van 200 mm of meer, krachtige remmen, lichtgewicht frames, oversized banden en duurzame onderdelen die zorgen voor optimale prestaties op ruw terrein. Downhill mountainbikes zijn steeds populairder geworden onder adrenalinezoekers.

Product toegevoegd aan de wensenlijst
Product toegevoegd aan vergelijking