Alt Toppartner voor Wintersportfun Dé Skispecialist van Nederland Kopen of huren zonder risico! Wij hebben alles getest en weten waar we over praten. Unieke gebruikgarantie! De beste prijs/kwaliteit!

Ski & Snowboard Onderhoud Klein Oostenrijk heeft de modernste ski en snowboard werkplaats van Nederland. Met ruim 35 jaar ervaring in het prepareren van zowel ski`s als snowboards garanderen wij topkwaliteit tegen een redelijke prijs. Je ski's of snowboard wordt volgens de laatste fabrikant specificaties en de topkwaliteitsnorm van Snow-Tune geslepen en getuned.

Klein Oostenrijk is niet voor niets aanbevolen door de Nederlandse Ski Vereniging en de Europeesche verzekeringen. Dit is tevens de mooie Ledenaanbieding voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging en ANWB. 

Ski Service Basis €26,- / Ski Service Basis+ €34,- / Ski Service Groot €44,- / Binding montage €30,- / Afstellen bindingen €15,-. Snowboard Service Basis €32,- / Snowboard Basis+ €40,- / Snowboard Service Groot €48,- / Montage/Afstellen Snwb.bindingen €15,-. Onze onderhoudsprijzen zijn aanbiedingsprijzen, hier gaat geen vaste klanten korting meer af.

Ski en Snowboard onderhoud

Het belang van goed onderhoud!

De zomerstop = zomerbeurt

Veel ski en snowboard eigenaren geven hun materiaal een onderhoudsbeurt vlak voor hun vertrek naar de sneeuw. Ons advies is het materiaal te onderhouden na terugkomst van de vakantie. De onderzijde van de ski of snowboard, of te wel het belaag,is na een wintersportvakantie toe aan een nieuwe waxlaag. De waxlaag wordt het beste opgenomen als het belaag niet is uitgedroogd. Het gebruikte materiaal wegzetten voor de zomer zonder de beschermlaag te hebben herstelt doet het belaag uitdrogen waardoor de waxlaag minder goed zal hechten. Klein Oostenrijk heeft als service dat het materiaal dat is onderhouden na de wintersport, onze speciale Zomerbeurt, gratis voor de nieuwe wintersportvakantie door ons uitgepoetst en nagekeken wordt. Hier kunt u ten alle tijden voor binnen lopen en op wachten.

Een andere goede reden om na je vakantie het materiaal te laten nakijken en onderhouden is de eventuele schade die is opgelopen tijdens het skiën of snowboarden. Mocht de ski of snowboard dusdanig beschadigd zijn, door een val of ongeval, dat deze vervangen moet worden is dit eventueel in te dienen bij de verzekering. Dit moet dan echter wel ingediend worden na de vakantie en niet pas in het volgend seizoen. 

Klein Oostenrijk als Erkend Wintersportspecialist is gerechtigd om het materiaal te taxeren voor de verzekering.

Het materiaal, voorzien van een Zomerbeurt, kun je het best staand wegzetten of los hangend van elkaar met de binding naar beneden. Let erop dat de temperatuur in de berging enigszins constant is, dat het materiaal niet in direct zonlicht staat en dat de omgeving niet vochtig is. Een vochtig klimaat geeft roestvorming en kan de staalkanten beschadigen.

Ries van Dijk richtte in 1986 Ski en Snowboardservice “Klein Oostenrijk” op, gespecialiseerd in onderhoud en verkoop van ski- en snowbaoardmateriaal. Sindsdien behoort hij tot de absolute Top van de ski-& snowboard onderhoudspecialisten van Nederland.

Klein Oostenrijk heeft de modernste ski en snowboard werkplaats van Nederland. Met ruim 25 jaar ervaring in het prepareren van zowel ski`s als snowboards garanderen wij topkwaliteit tegen een redelijke prijs. Je ski's of snowboard wordt volgens de laatste fabrikantspecificaties en de topkwaliteitsnorm van Snow-Tune geslepen en getuned.

Hoewel je materiaal er op het oog nog goed uit kan zien, is het toch belangrijk om je ski’s goed te laten onderhouden. Goed geprepareerde ski’s en boards hebben minder weerstand in de sneeuw en zijn daardoor makkelijker te draaien en slippen of rutschen. Bovendien glijdt het materiaal beter als het goed onderhouden is. En dat is niet alleen van belang als je graag het gas erop houdt; een gladde, goed draaiende ski geeft ook minder kans op blessures. Ook goed getunede staalkanten zijn belangrijk voor je veiligheid en comfort. Zo geven scherpe kanten bijvoorbeeld meer grip en zekerheid op harde, ijzige pistes. Daarnaast wordt de levensduur van je materiaal verlengd als het goed onderhouden wordt.

Maar hoe bepaal je nu of je ski’s aan een onderhoudsbeurt toe zijn? Dat is zelf vaak lastig te bepalen, want vaak voel je pas ná de beurt dat het broodnodig was. Wel kun je het meestal goed voelen wanneer er bramen op de staalkanten zitten of wanneer je belaag, de onderkant van je ski, beschadigd is. Je merkt dan dat je blijft haken tijdens het skiën, je ski’s onstabiel aanvoelen of grip verliezen op harde sneeuw. Ook zul je het duidelijk voelen wanneer je belaag te lang niet gewaxt is en door uitdroging oxideert. Dan blijf je letterlijk aan de sneeuw plakken en is het hoog tijd voor een onderhoudsbeurt.

Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

Een onderhoudsbeurt bestaat uit een aantal procedures.

Ten eerste wordt het belaag gereinigd, ontdaan van vuil en oude waxresten, en worden de staalkanten voorgeslepen.

Als je met het belaag een steen hebt geraakt dan wordt de beschadiging opgevuld en goed afgevlakt. Afhankelijk van de beschadiging(en) zal dit een Basis Plus of Grote Beurt zijn. Ingeval van een grote of diepe beschadiging langs de staalkant zal er een Stans ingezet moeten worden.

Vervolgens wordt er een structuur in je belaag geslepen. Deze structuur zorgt voor een goede afwatering onder de ski of snowboard en dus voor een optimaal glijvermogen.

De tuning, het scherpen van de staalkanten, van de ski's of snowboard zorgt voor een optimaal grip en draaivermogen.

Tenslotte wordt de ski van een nieuwe laag wax voorzien.

Ook is het mogelijk om de ski onder druk te repareren. Wij kunnen beoordelen of je materiaal nog te repareren valt. Mocht dat niet meer mogelijk zijn dan kan Klein Oostenrijk als Erkend Wintersportspecialis het taxeren voor de verzekering. 

Verder raden wij aan om de ski's ieder jaar,of in ieder geval eens in de twee jaar, opnieuw af te laten stellen. De binding is de verbinding tussen je zelf en de ski. Onze ultra moderne afstelmachine bootst een voorwaartse en zijwaartse val na en controleert of de binding tijdig, maar ook niet te snel, los gaat. Deze check is heel belangrijk voor een zo veilig mogelijke vakantie.

Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden kan de toplaag van de wax aangetast worden. Dit kun je eenvoudig herstellen door handmatig bij te waxen tijdens de vakantie. Hiervoor hebben wij eenvoudig aan te brengen waxmaterialen in ons assortiment. Je zult merken dat het glijvermogen weer toeneemt en daarmee ook het plezier en draaigemak. In extremere omstandigheden kun je je materiaal tijdens de vakantie nog één of meerdere keren laten waxen en/of slijpen.

Als je verstandig bent dan laat je je ski’s tenminste ná elke vakantie checken door de specialist.

Je kunt bij ons kiezen uit de volgende onderhoudsbeurten:

Basis = slijpen belag, kanten tuning en hot waxen
Basis+ = slijpen belag, 2x diepe krassen opvullen, kanten tuning en hot waxen
Groot = slijpen belag, belag opvullen, kanten tuning en hot waxen.

Stanz=reparatie aan het belaag als de beschadiging groot, diep of vlak langs de staalkant is, er wordt dan een nieuw stuk belaag in de ski of snowboard aangebracht.

Afstellen van de bindingen gebeurt d.m.v. een zeer moderne afstelcomputer, hierbij hebben wij uw gewicht, lengte, leeftijd, ski ervaring en skischoen nodig.

Op zaterdag hebben wij als extra service de mogelijkheid om direct uw ski`s en of snowboard klaar te maken. Wil je deze mogelijkheid op zaterdag of een ander dag bel dan even om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. 030-2250812.

Wil je een afwijkende kantenhoek of speciale structuur in uw belag dan kan dit uiteraard tegen meerprijs voor u geregeld worden.

Product toegevoegd aan de wensenlijst
Product toegevoegd aan vergelijking