Alt Toppartner voor Wintersportfun Dé Skispecialist van Nederland Kopen of huren zonder risico! Wij hebben alles getest en weten waar we over praten. Unieke gebruikgarantie! De beste prijs/kwaliteit!

Welkom op de ski huur specialist pagina van Klein Oostenrijk

Een belangrijke vraag is altijd: Wat is de juiste ski voor mij

Het is goed om je te oriënteren op het web, probeer een zo goed mogelijk beeld te krijgen wat voor een skiër je bent. Je kan bijvoorbeeld kijken naar je karakter eigenschappen, ben je voorzichtig of zoek je juiste de uitdaging. Ga je skiën om lekker te ontspannen of ga je skiën om heel sportief bezig te zijn.

Om je op weg te helpen om de juiste ski lengte en het juiste ski type te vinden adviseren we je hier graag online en natuurlijk ook in de winkel van Klein Oostenrijk in Culemborg.

Belangrijk is om je niveau goed in te schatten een veel gebruikte indeling is: Beginner - Intermediate - Advanced - Expert wij adviseren om de beginner ski's over te slaan omdat deze vaak niet zo stabiel zijn en hiervoor de intermediate modellen juist prima zijn, ook om door te kunnen groeien en de iets hogere prijs betaald zich daarom al snel terug.

Wat ski je het liefst en een combinatie kan natuurlijk ook: All Mountain - Piste - Off Piste - Park - Race & Precision

Welke snelheid spreekt je het meest aan: Slow - Medium/Allday - Fast/Longturn - Super Fast/Aggressive Turns

Om tot een juiste keuze van de skilengte te komen is je eigen lengte en je gewicht van belang in samenhang met de bovenstaande variabelen. Wil je een goed ski (lengte) advies gebruik dan onderstaand formulier of bel 0031652328574. Veel fabrikanten gebruiken voor het skilengte advies onderstaande tabel.

Wat is mijn niveau en wat bepaald mijn niveau

Als beginner tot intermediate skiër zal je je het prettigst voelen op een blauwe piste. Je skiet over het algemeen in een rustig tempo naar beneden en bent bezig om je skitechniek te verbeteren. 

Als intermediate tot advanced skiër zal je meer uitdaging zoeken en met een sneller tempo de blauwe rode piste skiën.

Als advanced skiër zal je goed gecontroleerd de blauwe en rode pisten skiën op een gemiddelde tot hoge snelheid. Je kan extra uitdaging zoeken in het off piste skiën of het freestyle skiën.

Als expert skiër ski je alle pisten tot en met zwart gecontroleerd. Je hebt een persoonlijke voorkeur voor snelheid / terrein en skicategorie.

Welk terrein of welke dicipline heeft mijn voorkeur

Puur Piste. Als rustige skiër hou je van een veilige omgeving, vindt het fijn dat de piste goed geprepareerd is en buckels of niet geprepareerd terrein vermijd je. Als sportieve skiër hou je ervan om strakke bochten te skiën en bij het versnellen van de ski's de wind in je gezicht te voelen. Als expert skiër is geen enkele geprepareerde piste je te gek, hoe steiler hoe mooier en ook buckels zijn geen probleem. De piste skiër houd ervan om mooie tochten te maken door het skigebied. Heren ski modellen zijn wat stugger en daardoor ook geschikt voor de sportieve dames. Om naar de skiselector te gaan klik dan hier op DAMES of HEREN 

All Mountain. Als All Mountain skiër is de gehele berg je speelveld, je houdt ervan om mooie tochten te skiën en skiet het meest op de piste maar vindt ook je uitdaging net naast de piste. Om naar de skiselector te gaan klik dan hier op DAMES of HEREN 

Off Piste. Als free ride off piste skiër kan je zeggen dat je goed skiniveau hebt en je je heel goed voorbereid op de omstandigheden. Je zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen en poedersneeuw. Om naar de skiselector te gaan klik dan hier op DAMES of HEREN 

Race & Precision. Als je van zeer hoge snelheid houdt en voornamelijk op de piste skiet dan zal deze categorie je zeker behagen. Hierbij is het van belang welke bochten te voorkeur hebben, korte bochten lange bochten of juist een mix hiervan. Om naar de skiselector te gaan klik dan hier op DAMES of HEREN 

Product toegevoegd aan de wensenlijst
Product toegevoegd aan vergelijking